Vezetési élményt másfél millióig

2016.07.02. 15:06

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

A használtautó-piacot böngészve tanácstalan lettem. Nem tudom, hogy az a baj, hogy ennyi pénzért túl magasra teszem a lécet, vagy rossz helyen keresek. Eddig ezeket a típusokat néztem, és vetettem el a következő okok miatt:

Honda Civic coupe (7.gen.): ez tetszik a legjobban, de sajnos elég kicsi belőle a választék, úgy sejtem, hogy egy még elfogadható állapotút kifogni szinte lehetetlen. (Elfogadható állapot alatt azt értem, hogy nem szenved semmiféle visszafordíthatatlan halálos kórban, bevállalható vele nyugodt szívvel még egy külföldi út is, és a belseje nem arra utal, hogy munkásautónak használták, kapálógép hordásra, és nem olyan a hangja, mint egy széttuningolt gépnek nyugdíjas korára. Ezt nem kifejezetten erre a típusra értem, hanem úgy általában.)

BMW E46 compact: a lopási statisztikák alapján nem tűnik jó választásnak egy BMW Budapesten, és a magas fenntartási költségektől is félek. Pláne, ha azt is figyelembe veszem, hogy a hirdetések nagy része külföldről behozott, lekövethetelen múlttal rendelkező példányokat tartalmaz. Kerüljem inkább?

Alfa 156-os: nem vagyok autószerelő, és nem is akarok azzá válni. Sajnos csupa rosszat olvasok ezekről. És mivel itt is elmondható, hogy a nagy része külföldről behozott, lemondtam róla. Hiba lenne venni egy ilyen kocsit?

Honda Accord, Lexus IS200 tetszene még, de úgy látom, hogy azok drágábbak. A Mazdákról pedig az a hír járja, hogy rohadnak.

Tud esetleg ajánlani mást, vagy tanácsot adni, merre keressek tovább?

Előre is köszönöm,

Balázs

Kedves Balázs!

A 156-ost nem ajánlanám, vannak alfások, nekik való, ők elnézik az autónak, hogy átlagon felüli törődést igényel. Az E46 Compactnak nem akkorák a fenntartási költségi, mintsem azt sokan gondolják, de nyilván foglalkozni kell vele.

Másfélért már lehet nagy motorosakat is venni. Én türelemmel keresnék egy Civicet, vannak belőlük kifejezetten normális darabok is, csak ki kell várni a vételt.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.