4,5 millióig Audi A4 vagy BMW 320d?

2016.07.14. 10:35

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Két hete, napi szinten, mostanra már zavaróan sok időt töltök autókereséssel, de dönteni nem tudok, így elérkezettnek láttam az időt, hogy kikérjem egy külsős, de mégis hozzáértő véleményét.

Adott a kérdés 4-4.5 millió ft körüli vételárig! (+25% megvan ehhez az összeghez) Keresem a lehető legjobb autót (mindenre nyitott vagyok), de elsősorban 318/320 D-t vagy pedig egy A4-es Audi szeretnék. 2011-es évjárat körül nézegettem. Fontos a jó felszereltség (xenon, DRL, ülésfűtés, radar, tempompat, manuális váltó), megbízható jó motor, persze egy fenntartható költségekkel rendelkező futómű sem utolsó szempont... Benzin/Dízel mindegy, de inkább egy dízelt választanék, ha lehet, a TSI nem győzött meg...

Egy 2 éves, 105 lovas Jettából ülnék át, korábban 6 évig egy E39 525D-m volt (4 évesen került hozzám 98e km-el hibátlan állapotban).

Naponta lakott területen kívül 17,5+17,5 km-t ingázom munkába, általában 1 vagy 3 fő utazik a kocsiban, évente pár alkalommal van hosszabb út és egy nyaralás/telelés jöhet még szóba, amikor fullra van pakolva az autó.

Köszönöm előre is !

PP

Kedves Kérdező!

Ezeknek a prémium márkáknak a vásárlása elsősorban érzelmi, mintsem racionális kérdés. Abban egyetértünk, hogy a TSI-motorok nem győztek meg, és akkor nagyon visszafogott és udvarias voltam. A VW csoport két literes CRTDI motorja valóban jó, nem elromlós fajta, jól is megy, jól is fogyaszt, szerintem ez olcsóbban fenntartható mint a BMW. A BMW motorja is jó, de van benne néhány akna, mint például a főtengely anyagából kimunkált vezérmű fogaskerék, ami, ha elkopik egy kései vezérlés csere miatt, akkor lehet új főtengelyt is venni. Csak akkor vegyen ilyen prémium autókat, ha megvan a folyamatos szervizre is a pénze: vásárlás előtt mindenképpen tájékozódjon a kopó alkatrészek és a gumik áráról.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.