Barátnőnek kis kocsit 500 ezerig

2016.07.16. 10:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Barátnőmnek keresek kocsit városba. Az elvárásai: legyen pici, amivel könnyen lehet parkolni, ne legyen magas fogyasztása (bár ez jobb láb függő is, tudom :-) ), alacsony szervizköltségek jellemezzék, legyen benne klíma.

Az autót elsősorban városban használná, max havi egy vidéki út haza kb. 120 km. A gond ott kezdődik, hogy olcsó, de stílusos kocsit szeretne max 500.000-ért, és ami neki tetszik, azokról én nem sokat tudok.

Tetszik neki a Renault Twingo, Smart, Fiat Punto. Melyiket tudná javasolni? Buktatók? Mire figyeljünk? Egyáltalán érdemes lenne ezek közül valamelyiket megvenni?

Bármilyen egyéb autótípus ötletet szívesen fogadok, és köszönöm a segítségét!

Üdv.:

Tamás

Kedves Tamás!


500 ezer forintos Smartot nem szeretne a barátnője, mondjuk szerintem jobban járna, ha egyáltalán nem szeretne Smartot. A Smart igazából egy robogó pótlék, amiben nem ázik meg az ember. A Twingo már inkább ajánlható autó, és ennyiért már lehet tényleg szép klímásakat is venni. Rozsda előfordulhat már, illetve apróbb elektromos nyűgökkel is találkozhatunk, egyébként nem rossz választás.


A Punto szintén jó kis autó, nagyon nagy választék van belőle, emiatt ebből lehet a legkönnyebben igazán jót találni. Nem számít problémás modellnek, egy barátomnak már 350 ezer kilométer fölött jár az autója különösebb probléma nélkül. Ez azonban mindnél jobb.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.