Civic legyen vagy MX5?

2016.07.17. 10:38

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

20-as éveimet taposom és már egy jó pár éve vezetek, de csak most jutottam el odáig, hogy lassan megvegyem első saját autómat. Nagyon régóta vagyok már japánbérenc és egy fiatalos, de viszonylag olcsón fenntartható autót szeretnék, ami egy kicsit megy is.

Régóta nézem a Civic 6gen hecsiket, abból is a 114 lovas vtec motorosat. Akkor lettem bizonytalan ebben, mikor munkám során épp előttem álltak le a trailer-ről egy NA MX-5-el, amit akkor ki is próbáltam. Azóta vagyok függője az autónak, nagyon sokat olvastam róla.

Az egyedüli probléma az autóval, hogy a barátnőmnek nagyon nem tetszik, én meg félek, hogy sokkal többe kerülne fenntartani mint a 6gen hecsit. Olyan autót szeretnék, ami nem feltétlen 150-200 ló, viszont élvezet vezetni és nem kerül sokba a fenntartása.

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Kedves Kérdező!

Az MX 5-ben többek között az is szép, hogy a kopó alkatrészeken kívül nem nagyon kell rá költeni, mert nagyon megbízható autó. A korrózió az igazi ellensége az autónak, mint a legtöbb Mazdának. A hátsó kerékíveken, a küszöbök hátsó részén, illetve az első stabilizátor rúd felett a nyúlvány szokott leginkább rozsdásodni.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.