Hétfős családit millió alatt

2016.07.21. 10:48

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Autóvásárlás előtt állunk. 7 fős családnak kellene valamilyen autó. A rendelkezésre álló összeg 800,000 ft lenne. Évente kétszer mennénk vele messzebb útra, de napi szinten is használva lenne. Teljes értékű üléseket szeretnénk, mert a gyerekek csak nagyobbak lesznek. A legkisebb 6 éves. Itt csak a Sharan/Galaxy/Alhambra trió jöhet szóba?

A másik véglet egy mikrobusz lenne. Akkor egy 9 személyes lenne a cél, de akkor a pénzt pótolnánk(hitelből). A T4 szimpatikus,de mi a vélemény a Traffic/Vivaróról? Milyen motorral érdemes vásárolni?

Az autóba szeretnénk klímát. A fenntarthatósága és az üzembiztonsága is fő szempont lenne. Remélem tud segíteni, bár a helyzet nem rózsás, ennyi feltétellel.

Segítségét előre is köszönöm.


Üdv.: Zoli

Kedves Zoli!

A Sharan/Alhambra/Galaxy-trió harmadik üléssora már nem teljes értékű, abban a tekintetben, hogy a lábtér nem ugyanakkora, mint a második sorban, de gyerekeknek elmegy. Arra legyenek elkészülve, hogy ezek az autók rettenetesen le vannak már lakva. Az utóbbi pár évben csak ilyen hullákat láttam, egy közepes példány már felüdülésnek számít.


Hasonló szisztéma szerint készültek az Eurovan I-es széria tagjai is. Ezek a Fiat Ulysse, Lancia Zeta, Citroen Evasion és a Peugeot 806, ezekből is van hét személyes. Mikrobuszból inkább a T4-est venném, de készüljön el rá, hogy rengeteg lelakott példányt fog látni, és ha nincs szerencséje, akkor nagyon sokszor fog lyukra futni. Trafic és Vivaro nincs ennyiért, azokból az alja is egymillió fölött van.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.