Mazda 6 a VW Jetta ellen

2016.07.26. 17:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Remélem nem csak férfiak kérdezhetnek ezen a fórumon, és remélem nem kérdezek butaságokat, de nem vagyok valami nagy autószakértő. A párom meggyőződése, hogy ő eléggé ért hozzá, annak ellenére, hogy semmi műszaki vénája. De makacs, a szívem! Megbízok én benne, de örülnék, ha egy igazi szakértőt is meghallgatnánk. A tőle hallott paraméterket próbálom leírni Önnek.

Nagyrészt egy nagy városban használnánk, napi 25-30 km-en, plusz havonta egyszer kb. 500 km-en autópályán, országúton. Egyelőre ketten vagyunk, de hamarosan egy picit is ki kell szolgálnia az autónak. 1,5 milliót szánunk rá, de ha visszautasíthatatlan az ajánlat, akkor 1,8 millióig nyitottak vagyunk.

Legfontosabb a megbízhatóság, és az olcsó fenntarthatóság lenne, de számomra fontos lenne, hogy én is kényelmesen tudjam vezetni (kb 160 centi magas vagyok). Jelenleg két típus van célkeresztben: VW Jetta 1.6, valamint Mazda 6, 1,8 kombi.

Kérném a véleményét, hogy jó választás lenne-e ez a két autó, illetve melyik lenne a jobb, mekkora különbség lehet a fenntartási költségeikben. Én újabb típus javaslatokra is nyitott lennék, amennyiben vannak még. Remélem jól összeszedtem az infókat.

Bízok szakértő válaszában.

Évi

Kedves Évi!

Nincs egyedül a férje, mi magyarok a kocsikhoz, a politikához és a focihoz nagyon értünk. Mint autó, a Mazda 6 jobb autó, mint a Jetta, egy baja van, hogy rozsdásodik. Ha találnak rozsdamentes példányt, akkor azonnal alváz- és üregvédelmet kell csináltatni rajta, és akkor még sokáig jó lehet.

A Mazdánál arra kell figyelni, hogy a hátsó íveken meglegyenek a ponthegesztések nyomai. A Jetta a korrózió szempontjából sokkal jobb, és a 102 lovas szívó benzines motor szintén nem rossz konstrukció. Ha van rozsdamentes 1.8-as Mazda, akkor azt, ha nincs, akkor Jettát.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.