Egymillióig családnak + vállalkozásnak

2016.08.14. 07:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Édesapám új autó vásárlásán töri a fejét, engem bízott meg azzal, hogy találjak valami olyan megoldást, ami kielégíti az igényeket.

A feltételek a következők:

- Minimum 6 személyes kivitel

- Lehetőleg egyszerű konstrukció, alacsony szerelési költségek

- 4 személy mellé elférjen egy pár holmi piacozáshoz (2 szék, összecsukható asztal, napernyő, egy-két láda áru)

Jelenleg egy VW Transporter T4 1.9TD-van használatban, de nagyon sokat kellett már rá költeni, erősen rozsdásodik, komoly összegeket visz el a háztól hónapról hónapra.

Ha éppen nem árulunk és nem utazik a család valahova, akkor fater egyedül használja a hét 5 napján, napi 30 kilométerre, tehát a Transporter az év nagy részében nem arra van használva, amire való.

Valami köztes megoldás lenne jó, olyan autó amit esetenként tele lehet pakolni holmival, de a hétköznapokban személyautóként falná a kilométereket.

Az autóvásárlásra szánt összeg 1 millió forint. Az elhangzottak alapján talán jobb lenne egy benzines autó dízel helyett. Amiket eddig nézegettünk:

Fiat Ulysse (és társai) (1994-2002) vagy (2002-) [utóbbi gyanúsan olcsó, mi az oka?]

Mazda MPV

Hyundai Trajet

Renault Espace

Válaszát előre is köszönjük!

Üdvözlettel:

Ábris

Kedves Ábris!


Az Eurovan I-esek jobbak voltak, mint a második széria, ezért van az, hogy relatív olcsón vannak ilyen autók, illetve a Fiat és PSA csoport autói nem tartoznak a prémium termékek közé, sőt. Hirtelen nem tudok olyan autót mondani, ami az MPV-nél jobban rohadna. Megnéztem párat a közelmúltban, mert valaki akart ilyet venni, de feladtam.


A Hyundai Trajet szerintem jobb autó, mint amennyibe kerül, ott is előfordulhat rozsda, de kevésbé, mint a Mazdánál. A váltónál előfordulhat meghibásodás, de amúgy megbízható technika. Az Espace-t nem erőltetném, évek óta nem láttam belőle még csak közepeset sem.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.