Játszós autót fiatal apukának

2016.08.15. 10:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Hello Mester!

Unalmas de szép, új, biztonságos munkahelyi céges autó, és a saját családi második mellé keresnék valamilyen játszós autót. 35, fiatal apuka, pulzus hiány, max táv 100km/kirándulás, vandálkodás. Fontos, hogy hihető legyen, nem kukába dobott pénz nagy értékvesztéssel, és hogy 16 év múlva a fiam örüljön, nem egy ciki lomot vezethet, ha addigra csődbe mentem. Legyen szépen túl hangos, benzines, lehessen túlzásnak érezni, jó ha kilincsel előre is megy, könnyen elforog, 2+2 fő jó lenne, hátul elég szükség ülés, nem baj ha nem padkázom le az első kátyúban, szóval a nagyon peres gumi, és hókuszpókusz technika túl drága szervizzel (kerámia fék meg csilliárdért új váltó) ne akasszon ki.

Így visszaolvasva, valami redneck amerikai is tetszhetne, ha alkatrész nem lenne esélytelen, segít ha életgörbe alján van és lehet belőle érték, vagy legalább most még nem kultusz, oldtimer áron. És ha nem ilyen akkor valami gyerekkori emlék, ami nem klisé BMW, akkorról a Testarossa-ra emlékszem, de az esélytelenül elszállt árban, a régi Dodge Charger is kilövés után van, a Skyline talán szakértős technikás... Szóval mond meg a tutit!

Üdv,
TH

Kedves Kérdező!


Egy redneck amerikai pont erre nem jó. A jó vezetési élményhez jó futómű és kis súly kell. Ez a kettő pont nincs meg a régi amerikai autókban, és a nehéz merev híddal soha nem is lesz alatta futómű, de lefogyni sem fognak. Arról ne is beszéljünk, hogy a nagy köbcentiből milyen nevetséges teljesítményt hoztak ki. Az amerikai autókra jellemző buta automata váltó még ebből a teljesítményből is sokat elvesz, ráadásul automatával nem lehet keresztbe menni, kézi váltós meg elvétve akad.


A Skyline pont nem az elromlós fajta, mert az annyira túl van méretezve, hogy a teljesítményét simán meg is lehet duplázni a blokk megbontása nélkül. Én biztos azt venném ezek közül.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.