Érdemes megbontani a békét egy E36-ért?

2016.08.23. 11:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!


Kell félni egy E36-tól? Dízel után kell már valami benzines, és valahogy a BMW E36-hoz lyukadtam ki (m42b18 vagy m50b20) keretem 800-900 ezer orbándínár lenne. (csak autóra, ezen kívül még 300 ezer papírmunkára + első szervizre) Az egyetemi éveim alatt nem feltétlenül esne jól valamilyen nagyobb összegű kiadás egy váratlan meghibásodás okán, ezért is próbál a családom lebeszélni a régebbi autókról, és valami fiatalabb, max 10 évesre rábeszélni (lássuk be, a keretemből csak a kínálat aljából tudnék válogatni)

Ha sikerülne találnom egy rozsdamentes, gyárias állapotú E36-ot (2-3 darab ígéretes eladó lenne), menyivel lenne nagyobb rizikófaktor mint egy reálisabbnak tűnő 2000 előtti, 1.4-es/1.6-os Toyota Corolla? (Népítéletet végigbújtam már) Illetve milyen alternatívák lennének még, amikben benne van a boogie, belefér a keretembe, és nem viszi el a gatyám a fenntartás sem? (nem ragaszkodom ahhoz, hogy hátul kaparjon)

Tudom hogy ezek elég kemény elvárások és mindenki gombokért szeretne jót autózni, de talán van valami kiskapu...


Válaszát előre is köszönöm,

Üdv, egy lelkes olvasó!

Kedves Kérdező!


A 18IS (M42B18) motor nagyon jó, az egyik nagy kedvencem, jól megy, jól fogyaszt, és nem problémás. A 20-as csak tíz lóerővel erősebb, mint az IS, szerintem annak nincs sok értelme, egyedül a sorhatos hang. Ha M50-es motor kellene, akkor inkább a 23-ast vagy 25-öst választanám. A 23-asból kis ráfordítással lehet 25-öst csinálni, és az már mindjárt más.


Egy Corolla kevesebb rizikót rejt magában mindenképp, mint egy BMW, de ezeknél az E36-osoknál még nem kell félni, ezek nagyon jó motorok voltak, a lejtő csak ezek után kezdődött a bajoroknál. Én bátran megvenném az E36-ot, és ennyiért már tényleg jót lehet venni, ami nem is rozsdás.


Üdv:

-Becsületesnepper-