Családinak V70 vagy A4?

2016.08.25. 10:30

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,


A következő kérdéssel fordulnék Önhöz: családunkban két autó van, egy C Corsa és egy Golf v 1.6 benzines, melyek közül a Corsa búcsúzik, a Golf marad városi rohangálósnak, viszont mivel megszületett a kislányom, kellene egy olyan autó, amelynek a csomagtartójában elfér a babakocsi, illetve a mi csomagjaink is, a babaholmikrol már nem is beszélve. Mind e mellé ez lenne az én munkába járós autóm is, ami napi szinten 2x40km-t jelent. "Természetesen" olyan kocsi kellene, amely megelégszik a kötelező szervizlátogatásokkal.

Én magam két típusra gondoltam, 1999-2000 évjáratú Audi A4 kombi 1.9 110 LE, illetve Volvo V70 2000-2001-es 2.5 Audi TDI. Amennyiben tudna még más típusokat is ajánlani azt is megköszönném.


Üdvözlettel,

Gábor

+1: Az árhatárt elfelejtettem megírni előző levelemben, az 1.5 millió forint volna.

 

Kedves Gábor!

Mindkettő jó választás, bár az A4-esnek nem olyan nagy a csomagtartója, szerintem ebből a szempontból a Volvo. Mindkét dízel a kategóriája legjobbja, és bátran kijelentem, hogy ezek a legjobban sikerült dízelek evör. Azóta csak lefelé van, ami a megbízhatóságot és a fenntartási költségeket jelenti. Ha sok hely kell, akkor a Volvo, ha mindegy, akkor amiből jobbat talál.

Üdv:

-Becsületesnepper-