Dízel Fiesta helyére Toyotát?

2016.09.19. 10:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Helló István!


A helyzet a következő: elérkezett a 6 éves autócsere periódusom és csörög is egy kis pénzmag a malacban. Eddig egy 2002-e kis Fiestát hajtottam, amivel nagyon megvagyok elégedve. Ugyan dízel és szinte csak várost járt, de csak egyszer volt vele problémám. Megtartanám, de szaporodnánk + kertes házunk lesz és ezekhez a 3 ajtó nem annyira karaj. 60e km-el vettem most van benne 120 km talán még ér egy kis pénzt úgyhogy most lépni szeretnék. Keveset megyek ugyan, de dízelpárti vagyok, max. hibrid amit eltudok képzelni. Amire várnám a véleményed:

2.5 milla max + költségek és vagy 5 ajtós sedán vagy kombi kéne. Én a T25 Avensis nézegettem 2.0d4d vagy a Priusokat.

Kell - félnem a kettős tömegűtől, illetve a DPF-től az Avensisnél, illetve ha Priust választok szerinted mennyire rúgom magam tökön? Nyilván a Priusnál csak az 1.5 motorral szerelt fér bele. Fognak ezek még annyit szolgálni, hogy 5-6 év múlva még forintot érjenek vagy gyűjtögessek még az újabbra Nem vagyok teljesen analfabéta a talicskákhoz, egy vezető alkatrész kereskedelmi cégnél vagyok mint értékesítő ,de ezek az autók egyáltalán nem csapódnak le nálunk max kopó-alkatrészeket kérnek, pedig több tízezer vevőnk van. Ha fentiek alapján ha van esetleg más ötleted-meglátásod, tisztelettel veszem.

Minden jót Nektek

Köszönettel:

Gábor

Kedves Gábor!

A kettőstömegűtől illetve a DPF-től nem félni kell, hanem kifizetni. Ha van benne, akkor elromolhat, ha nincs, akkor nem. A Prius-ban nincs, ezért abban nem is fog elromlani, ráadásul nagyon megbízható autó. Ha hat év alatt mentél 60 ezret, akkor ne vegyél dízelt, teljesen fölösleges, én a helyedben a Prius-t venném.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.