Hosszú ingázásokra benzinest

2016.09.24. 08:29

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Napi 2x80 kilométer autópályás ingázásra keresek autót, maximum 1 millió forintig. Tudom hogy erre egy dízel autó lenne a legmegfelelőbb, de őszintén szólva már nem bízom bennük. Volt Mazda 323, és egyes Focus is, mindkettő dízel és hiába tudtam eljárni velük 5,5 literes fogyasztással, folyamatosan jöttek elő az adagolóproblémák, turbógondok, vezérlésproblémák stb, a hozzá tartozó hatjegyű végösszegekkel. Az év végi költségvetésnél pedig mindig az jött ki, hogy egy benzines autóval jobban jártam volna.

Tehát olyan benzines autót keresek, ami bírja ezt a felhasználási módot, és a család is elfér benne, gyereküléssel/csomaggal ÉS mindezt alacsony autópályás fogyasztással és maximális megbízhatósággal hozza.

Főleg japánok felé hajlok, 2003 környéki 1.6-os Corollákat, illetve Civicet néztem eddig, de igazából bármi jó ami teljesíti a fenti kritériumokat.

Köszönettel:

Gábor

Kedves Gábor!

Az alacsony fogyasztás gázpedál állás függő, különösen egy benzinesnél. A kérdésében le is írta a választ, én is ezeket venném, illetve kiegészíteném még a 2003-ig gyártott Avensis-szel. Dízelből meg 1.9 TDI-t kell venni, az nem áll meg.

Akkoriban egy felnagyított Corollának tűnt a Liftback
Akkoriban egy felnagyított Corollának tűnt a Liftback

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.