Ősrégi Passat helyére valami újabb nagyot

2016.09.26. 16:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Jogosítványom megszerzése óta, immár 8 éve hajtom a család régi, elnyűhetetlen 91-es B3 Passat-ját (1.6TD 80 paci), pár éve már üzembentartóként. Nem hagyott ott egyszer sem, tizenéve nálunk van, történelme van, ebben nőttem fel, sosem lesz eladva.

Viszont most Budapest erősen dombos részére költöztünk, sokat megyünk pályán is 300 km-es etapokat, klíma nincs, a kényelmes tempó 115, szeretnénk olyan autót, ami komfortosabban kiszolgál. Plusz a dombon szeret melegedni az Öreglány, nem tolerálja túl jól a magas fordulaton kaptatást. Úgy döntöttük, nyugdíjba küldjük, haza a sík vidékre, ahol kényelmesen bele tudunk még tenni 5-10 évet.

Nem vagyok autócserélős típus, a következő 5-10 évre keresünk olyan autót, amelyikkel a nagy távolságok leküzdése sok cuccal nem akadály, 300 km múlva is fitten szállok ki belőle, egy kamion előzésére nem kell lendülettel készülni, és a hamarosan érkező gyerek cuccai mellett is marad hely. Így jutottunk el a kis egyterűekhez.

Csak szívó benzin jöhet szóba, inkább a benzinkúton hagynék pénzt, mint a szerelőnél. A szükséges felszereltségnek a sarokpontjai: legyen tempomat és digit klíma, váltó legyen manuális, az ülés pedig szövet

Három típusra sikerült szűkíteni, a keret 1 - 1,5 millió JMF + a ráadás.

- Ford Focus C-Max 1.8 Ghia (vagy Trend, ha megvannak az extrák)

- Renault Scenic II 2.0 (van 1 tulajos eladó az ismeretségi körben)

- Toyota Corolla Verso 1.8

Ön szerint melyik típusra érdemes fókuszálni? Mennyire megbízhatók ezek a típusok? Hozzászoktam, hogyha a kötelező és szükséges karbantartásokat megteszem, akkor a világból kivisz az autóm, nem fog váratlanul lerohadni, szerelőt pedig évente csak egyszer kell felkeresni.

Köszönöm válaszát

Zoltán

Kedves Zoltán!

A felsorolt három típus közül a Ford Focus C-Max-ban és a Toyota Corolla Versóban bíznék meg leginkább. A Renault Scenic II-esre nem tenném le a nagy esküt 5-10 év távlatában, én abban látom a legnagyobb kockázatot.

fs

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.