Hajtsam szét vagy menjen a Tico?

2016.09.27. 10:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper.


2017 júniusában lesz két éve, hogy megvásároltam a bulikamionomat, egy 1997-es Daewoo Tico-t. Az autó teljes mértékben kiszolgált, sőt, azon túl is teljesített. Egyszer sem hagyott cserben, motorikusan tökéletes és amikor azt írom, pöcc-röff, akkor azt úgy is értem. De sajnos az idő nem kíméli a kisautót és minden felől eszi a rozsda és már a festésen is átrágta magát néhány helyen. Sajnos a lakatolásra nem tudok annyi pénzt rászánni amennyit kellene, főleg, hogy nevetséges 165,000 Ft-ért vásároltam a gépet. Fékcsőcsere után át is megy a következő műszakiján, de az azutánin már nem hiszem.

Abban szeretném a tanácsát kérni, hogy hajtsam amíg szét nem esik alattam szerencsétlen, vagy műszaki után próbáljam meg eladni többért, mint amit a bontóban adnának majd érte és vásároljak egy kevésbé rozsdásodó autót?

Elnézést a sok rizsáért, csak tényleg tanácstalan vagyok, a szívemhez nőtt a kis járgány, de ha minden jól megy, pár év múlva megváltoznak az autóhoz fűzött igényeim és nagyobbra, biztonságosabbra lenne szükségem.

Üdvözlettel.

Balázs

Kedves Balázs!

Ezeknek az autóknak az a sorsa, hogy addig járnak velük, amíg lehet rá műszakit tenni, utána mennek a szemétbe. Egy Daewoo Tico sosem volt értékes, és most sem szabad komoly anyagi áldozatot hozni a mozgásban tartása érdekében, egy lakatolás fényezés meg nettó pénzkidobás lenne. Ha kis ráfordítással megugorja a vizsgát, akkor levizsgáztatnám, és sok vizsgával eladnám, akkor még lát érte valami normális összeget, mert ezeket az olcsó közlekedő edényeket mindig megveszik pillanatok alatt.

tico800sx 01

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.