Kicsi nőnek kicsi autót

2016.10.10. 13:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepper!

Barátnőmnek keresünk egy kicsi, olcsó és könnyen fenntartható leginkább városi autót.

- évi ~8000 kilométer futás

- 500-600 ezer forint, plusz amit javíttatni kell rajta

- klíma

- évi 2-3x Budapest-Sopron távolságot le lehessen vele küzdeni

- benzines

Ajánlottként nekem a Micra ugrott be, de azon kívül hogy manuális váltós legyen, nem tudom mire érdemes figyelni (pl. ezres vagy egyhármas stb). A Twingo ami még képben van, de formára kevésbé esztétikus (ezen a szinten mondjuk mindegy).

Kérdésem: Mit ajánl és mire kell figyelni?

Köszönettel:

Kolos

Kedves Kolos!

A Nissan Micra ebben az árkategóriában a legjobb minőségű autó. Nem szokott elromlani, jól van összerakva, és vezetni is jó. A rozsdára kell leginkább odafigyelni, illetve a vezérműlánc ne csörögjön. A motor minél nagyobb, annál jobb. Az ezressel is lehet közlekedni, ez van a legnagyobb mennyiségben, de az 1,3-as fürgébb lényegesen, illetve létezik a széria végén egy 1,4-es motor, de ezek már elég ritkák.

2338142 b89711efb94b6bb51206e78810a5a2a8 o

A Twingo sem olyan rossz, de én inkább vennék egy 1,3-as Suzukit, abból turkálni lehet a klímás jól felszereltek között ennyi pénzért.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.