Octavia után valamit TSI-vel?

2016.10.14. 11:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Eljutott a családi autónk arra a pontra, hogy sok kis bosszantó hiba jön elő egy-egy nagyobb etap után. Az autó 14 éve van meg, becsülettel szolgál(t), nem hagyott ott sehol, de 251000 km után folyamatosan jönnek elő a kisebb-nagyobb hibák.

Munkámból adódóan tudom, hogy ez a szívó benzines, ha karban van tartva becsülettel (és mindent meg is kapott eddig is), sokáig fog még eljárni, viszont a munkám miatt egyre többet és nagyobb távokat kell autópályán és országúton járnom, néha néha hiányzik egy kis lóerő plussz.

Napok óta böngészem és olvasom az ítéleteket a TSI motorokról, félek tőlük. Kicsit régimódinak tartom magamat és inkább a szívós benzinesek világához húz a szívem.

Az Octávia méreteit figyelembe véve (194 cm magas vagyok), került a képbe a Mazda 6 2008-2010) 1.8 és 2.0 valamint a Toyota Avensis (2008-)1.8 . Esetleg valamelyik családi egyterű, szívó benzinessel, ha még létezik.

3,5 milliót szánunk a kocsira, ebben az értékeben sajnos kombi nem található. Ön szerint melyik típusra érdemes fókuszálni? Mennyire megbízhatók ezek a típusok?

Hozzászoktam ahhoz, hogy a kötelező és szükséges karbantartásokat elvégeztetem, akkor nem fog váratlanul lerohadni, szerelőt pedig évente csak egyszer kell felkeresni.

Válaszait előre is köszönöm.

Üdvözlettel

József

Kedves József!

A TSI-től nem véletlenül tart, A karakterük nagyon jó, tényleg jó velük menni, de ha elromlanak, akkor szívás, illetve 100 ezer kilométernél nagy eséllyel kell a szívócsatornát takarítani ( ez egyébként igaz majdnem minden közvetlen befecskendezésű motorra is), illetve a vezérlés sem olcsó hozzájuk. Én is szívó benzinest vennék, ha nekem kellene. A Mazda és a Toyota is jó, én még ide venném az Accordot is. Ezek még relatív fiatal autók, de azonnal csináltatnék mindegyikre egy alvázvédelmet, hogy később ne rohadjanak el.

02

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.