Automata japánt a dugóba

2016.10.21. 13:57

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!

Még ugyan nem esedékes az autócsere, de már érik bennem a dolog. A pesti dugókban araszolva már többször is eszembe jutott, hogy mennyivel jobb lenne egy automata váltós autóban ülni.

Két kiszemelt modell van: a Toyota Avensis és a Honda Accord, mindkettőből legalább 2,0 benzines, 2008-2010 körüli típus. A Mazda 6-ot a karosszériaproblémák miatt inkább kizárnám.

Korábbi cikkeit böngészve szinte minden infót megtaláltam a fent említett típusokból, de az automata váltóra egyik sem tért ki. A kérdésem az lenne, hogy mennyire üzembiztosak? Illetve mire kell odafigyelni az éves kötelező szerviz alkalmával?

Ha tud ajánlani ebben a méretben megbízható automata-benzines modellt, nyitott vagyok mindenre.

Köszönettel, Gábor

Kedves Gábor

Az Accord nagy kedvencem, automata váltóval inkább a 2,4-es motorral venném. Avensisből csak a régebbi modellt próbáltam automatával, az újabbét nem ismerem. Mást nem ajánlanék, teljesen jók ezek. A szerviznél arra kell figyelni, hogy az automata váltóban legyen időben kicserélve az olaj. Mondanak olyat okos emberek, hogy life time olaj, de én olyat még nem láttam.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.