Megéri a takarékos dízel?

2016.10.22. 11:45

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözlöm!

Olyanról érdeklődnék, hogy érdemes-e lecserélnem Golf V 1,6 8V gépkocsimat valami kisebb fogyasztású, mondjuk 1,3 Multijet Fiat Panda, Puntóra. Az ok, hogy ezen elgondolkodtam, kiköltöztünk a városból és minden nap kb. 30 km-t megyünk, ennek fele város. A Golf V fogyasztása elég durva, városban beveszi a 9-10 litert is, országúton 7-8 liter. Aki azt mondja, hogy a 8V 1,6 Golfja keveset eszik az nyilván hazudik. (Pedig kulturáltan van hajtva, és az autó nagyon rendben van). Fiatot ismerjük, rengeteg volt a családban. Nagy igények nincsenek, klíma azért legyen. Nem versenyautó kell, a cél a kis fogyasztás.

Köszönöm a választ!

Kedves Kérdező!

Az 1,3 Multijetről megoszlanak a vélemények, belekerült ebbe a válogatásba is. A feleségem már a második Fiat 500-asát hajtja ezzel a motorral, ezek közül az első volt a 2009 előtti problémásabb szériából, de semmi baja nem volt soha. A ismeretségi körben többet ismerek ebből az időszakból, némelyik kifejezetten mostohán tartott darab volt, de ott se volt semmi gond. A fogyasztása még nem ment 5,5 fölé, de ha nemcsak város van, akkor lemegy 5 liter alá is azonnal.

Volkswagen-Golf V mp53 pic 9521

Egyébiránt meg ha tetszik a Golf, akkor vegyen egy 105 lovas 1,9 PDTDI-t, vagy bármit ezzel vagy a 101 lovas motorral, és ezek sem esznek semmit. Az összeg határt nem írta, de én még elgondolkodnék egy Priuson is, az is elmegy 5 liter körül, és még csendes is.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.