Egy mindenes autót vagy két céleszközt?

2016.10.23. 08:49

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Talán nem mindennapi kérdéssel fordulok Önhöz. Induló villanyszerelő vállalkozásomhoz keresek egy megbízható melós autót. Jelenleg egy 1.6-os, 3 ajtós Fiat Stilot hajtok, de ehhez a munkához nem ez a legmegfelelőbb jármű. Ha eladnám az kb. 5-600 ezer forint lenne. Nagyjából ennyit tudnék még hozzá tenni és az így összetett pénzből vehetnék egy nagyobb autót (pl.: Citroen Berlingo Multispace, vagy Ford Galaxy), amivel a munkába járást és család fuvarozását is megoldanám.

A kérdésem az lenne, hogy ennyi pénzért vegyek-e egy mindenest, vagy inkább nézzek 500 ezer forint körül valami ütni-vágni való autót és a Stilot tartsam meg? Az utóbbi lehetőséget figyelembe véve a kiszemelt munkaeszköz egy Skoda Fabia Praktik lenne.

Szóval legyen egy mindenes autóm, vagy maradjon meg a régi, amúgy teljesen üzemképes Stilo és mellé vegyek egy melós autót?

A felsorolt típusok közül, Ön melyiket ajánlaná? Esetleg más alternatíva?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Sándor

Kedves Sándor!

Én vennék egy külön teherautót a munkához, mert az óhatatlanul nagyon koszos lesz, és a család ne üljön már a koszos autóba, meg amúgy is gyorsan lelakódna. A Fabia Praktik helyett inkább vennék valami olyat, mint a Berlingo, annak jóval nagyobb a csomagtere.

Fabia-praktik seitlich

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.