Fókát ennyiért?

2016.10.24. 13:15

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Kollégám eladja a Focusát. (1.6 Benzin 99-es.) 450 ezer forint az elképzelése. (nekem kicsit kevesebb)

Az autó nem hibátlan, repedt lökhárító, kisebb horpadások, klímát tölteni kell, vakrozsdák a hátsó ajtó kerékjárat környékén, a szélvédő felett is van pár pötty, a fékek nyárig kihúzzák + azt mondja, hogy a futóművet is hangolni kell.

Derék, hogy ezt elárulta és tudom, hogy a gyújtáskábel, vezérlés, szűrők, olaj, nemrég voltak cserélve. A kipufogó szép fekete, nem kék és nem zöld (utóbbi mondjuk fura lenne)szóval az olajat valószínűleg nem eszi. 15" alufelni és még a jóízlés határain belüli teljesítményű zene is van benne. Jól gondolom, hogy az ilyesmi összegért kínált 17 éves autó esetén ezek a hibák még tolerálhatók? Sok jót olvastam ezekről a gépekről, nagyon úgy tűnik, hogy ez egy élhető/remekül használható autó hírében áll. Érdemes rajta gondolkodni?

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Lacc

Kedves Lacc!

A klímát nem biztos, hogy csak tölteni kell, de mindenki ezt mondja. Lehet, hogy el van rohadva a klímahűtő, lehet, hogy tönkrement a klíma kompresszor, stb. Amíg szakember nem vizsgálta meg, addig nem lehet tudni. A hátsó íven az nem vakrozsda, hanem belülről jön kifelé, egy darabig le lehet dörzsölni polírozó szerrel a fényezésről, de idővel lakatost és fényezőt kíván. A szélvédő feletti rozsdásodással is minél előbb kell foglalkozni, különben idővel kilyukad a lemez, amellett, hogy ronda is.

Ford 018

A futóművel, ha nem foglalkozik, a gumik félre kophatnak és vehet újakat. A futómű beállításának a feltétele, hogy semmi ne lógjon benne, ezért ott is lehetnek még extra költségek. Az ajtók élére, aljára is vessen néhány pillantást, mert ott is szoktak a Focus-ok rohadni, az megint csak költség. A Focus egyébként jó autó, de amit itt felsoroltam, az több százezer forintnyi költség. Nem láttam a kocsit, de ha az ajtók is rozsdásak, akkor vennék valami mást, mert a rozsdát a legdrágább kijavítani (nem taknyolni).

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.