Téli ingázáshoz, robogó helyett

2016.11.04. 11:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper

A tanácsát kérném. Téli időszakra keresek kisméretű 6-10 éves autót, vidéken munkába járásra. A táv napi 25-30 km, a keret pedig 700-800 e Ft. Nyáron robogózom, de nem tartozom a szent őrültek közé akik hóban fagyban is kétkerekűznek. A forma nem számít, a felszereltség sem érdekel. Minél egyszerűbb annál kevesebb dolog mehet rajta tönkre. Legyen lehetőleg nagyobb típushibáktól mentes, olcsón karban és üzemben tartható.

Mivel télen fog szolgálni jó lenne ha nem rohadna vészesen, hamar fűtene és a Start-Stop használat mellet se fogyasztana vészesen. Ha meg lesz a feleségem használná még bevásárlásra, részéről a könnyű parkolhatóság és az, hogy kis helyen is elférjen az elvárás.

Tudna pár típust ajánlani?



Kedves Kérdező!


A 6-10 éves autó 2006-2010 közötti autót jelent. Erre van 700-800 ezer forintunk, akkor nem a legjobb ajánlatok közül fogunk válogatni, hanem a kínálat aljáról. Az évjáratosdit elfelejteném, koncentráljunk a pénzre, mint szűk keresztmetszetre. Egy Toyota Yaris-ra gondolok, leginkább az 1.3-as motorral, de az ezrestől sem kell félni, kevésbé acélos, de nagyon megbízható. Nem szokott rohadni, és elromlani sem.

DSC03852

A vasaló Swiftből kis szerencsével már találhat normálisat ennyiért. A váltójukkal szokott gond lenni, erre oda kell figyelni. Egyébiránt célszerű minden autó alá benézni, és egy alvázvédelmet csinálni rá. Elgondolkodnék még egy Mitsubishi Colton is, de ebből is a kínálat alját kapja ennyiért.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.