Vényolcas BMW-t szabad?

2016.11.12. 13:59

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

A segítségedet szeretném kérni V8 választás ügyében.

Már nagyon rég álmom egy V8-as autó és végre elérkezett a pillanat, hogy bele is tudjak vágni egybe!

Sok kiszemeltem nincsen, de leginkább a BMW E39-es széria felé húzok, mert több BMW-m is volt az elmúlt években (E36 320i, E92 330i) és nagyon szerettem mindkettőt. Nem huligánkodni kell, abból már kinőttem, a hang és az érzés az amit keresek egy ilyen autóban, csakis automata váltóval. Tapasztalataid alapján mennyire problémás egy ilyen autó fenntartása (üzemanyagtól most eltekintve)? Van esetleg olyan típus amit viszonylag nyugodt szívvel ajánlanál?

Válaszodat előre is köszönöm.

Tisztelettel,

Attila

Kedves Attila!

Az E39-esekbe szerelt 4,0, illetve 4,4 literes V8-asok a legjobbak közé tartoznak a BMW kínálatában, nem véletlenül használják a drifterek előszeretettel. Nagyon tartós konstrukció, ha karbantartod, szinte tönkretehetetlen. Az automata váltó nyilván egy hibaforrás, ha az előző tulaj nem cserélte időben az olajat, akkor zsebbe nyúlós tud lenni, de ez a rizikó minden automata váltós autónál megvan.

P90053040 highRes bmw-m5-e39-10-2009

Nekem is volt 540-esem (E39) a 4,4-es motorral, nagyon szerettem, hosszú úton elment 10,5 literrel, de a városban evett szépen, úgy 15 körül. Ez ilyen, valamitől megy. Ahogy apukám szokta mondani: finggal nem lehet tojást festeni!

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.