Vasbeton kockát autópályára

2016.11.13. 11:33

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző

Nemrég elkezdtem dédelgetni az autócsere lehetőségét. A sok szempont és kívánság közt egy baleset rakott rendet, aminek szerencsére nem részesei, de szemtanúi voltunk. Gyorsan átrendeztem a fejemben a dolgokat és rájöttem, hogy egy tank, vagy valami guruló rombolónaszád kell. Négytagú család vagyunk, az autót csak hétvégente használjuk és 95%-ban autópályán. Tehát keveset fut (benzinest akarok), de azt viszonylag gyorsan (a 130-at tartom, előzéshez gyorsítok tehát nem baj ha van tartaléka). Rájöttem, hogy akármennyire vigyázunk, minden eshetőségre nem lehet felkészülni és autópályán leginkább nagy sebességnél történik a baj. Tehát olyan autó kell, amivel ha elszállunk egy kanyarban csak jót nevetünk végén, összeszedjük a letarolt birkanyájat és rottyantunk egy pörköltet. Bár a gyerekek kicsik, nem feltétel a gigantikus csomagtér sem.

A megbízhatóság fontos, a fogyasztás nem érdekel. A keret 1,5 – 2 millió lenne. Elsőre a korai XC90 ugrik be, de a magas súlypont miatt nem tudom mennyire marad talpon egy gyors manőver esetén. Talán egy XC70 jobb lenne? Persze nem csak Volvo jöhet szóba, a lényeg a biztonság.

Ön mit ajánlana, illetve mit keressek egy hirdetésben ami a fentiek tekintetében fontos?

Üdv

Zoltán

Kedves Zoltán!

A terepjárók mind billegősebbek, mint egy normál személyautó, pont az ön által is említett magas súlypont miatt. Az XC70 teljesen jó, de ha ebben a kaszniban gondolkodik akkor a sima V70 is megfelelő. Az XC fel van emelve néhány centivel, van alatta összkerék hajtás, és rá van akasztva pár műanyag, de a bódé nagyjából ugyanaz, mint a V70-es. A 4X4 hajtás csak egy újabb hibaforrás, és ha nem megy olyan terepre, nem húz hajót, lovat, lakókocsit, akkor minek. Szerintem egy V70-es ugyanolyan jó erre a célra, de ha az XC tetszik, akkor vegye meg azt.

0kozos-09

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.