Kinőttük a Puntót, merre tovább?

2016.11.16. 10:34

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Segítségét szeretném kérni a következőkben. A családunk kinőtte a kis Fiat Puntónkat, ezért szeretnénk leváltani egy nagyobb típusra. Jelenleg a választásunk a Citroen Xsara Piassora esett, de a Ford Focus, vagy Opel márka is szerepel, de nehezen választunk. Minden esetben kombit szeretnénk, aminek nagy csomagtartója van, szerszámok, babakocsi, néha 2 kutya szállítását igényelnénk.

800E Ft körül szánunk a vásárlásra, vagy közel ilyesmi összeget.

Segítségét,tapasztalatát szeretnénk kérni ezekről a típusokról.

Köszönettel: Stefi

Kedves Stefi!

A Focus és az Astra is jó választás. A Focus-ra jellemző a rozsdásodási hajlam a kerékíveken és az ajtók belső élein, alján. Műszakilag egyébként megbízhatóak és strapabíróak, olyat kell keresni, ami nem rozsdás, és utána csinálni rajta egy üreg- és alvázvédelmet. Az Astra sokkal jobb rozsda szempontjából, de nyilván ott is előfordulhat. A duda a kormányon 150-200 ezer kilométer között ki szokott lyukadni, de 6-7 ezer forintért van hozzá javító szett, ez ne tántorítsa el egy adott autótól. Ennyiért a G Astrából már tényleg nagyon jókat és megkímélteket lehet venni, és ebből a típusból leginkább az 1.6-osat venném.

hasznaltgastra16 01

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.