Másfél millióért Swiftet vagy Fiestát?

2016.11.17. 10:43

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Barátnőm az 2003-as 1,3-as 16V GLX Swiftjét cserélné le egy hasonló kaliberű (fogyasztás, megbízhatóság, szervizigény), de fiatalabb autóra. Nagyrészt városban használja, de néha belecsúszik egy 150-200km túra hétvégente. A büdzsé 1,5 millió Ft, de ez inkább már az átírással és kötelező cserélendőkkel együtt.

Amilyen típusokat nézegettünk:

2008-9 körüli újabb Swift 1,3

2006 utáni (faceliftes) Ford Fiesta 1,4 duratec motorral

Mit gondol melyik lehet a jobb választás, és mi(k) az(ok) a típus(ok) amit még érdemes számításba venni?

Köszönöm!

Ádám

Kedves Ádám!

A következő Swift generáció is nagyon jó, ott előfordul a váltó csapágyak meghibásodása. A Fiesta is jó kis kocsi, és másfél millióért már tényleg a legjobbak közül válogathat ebből a kaszni változatból. A legjobb kisautó a Honda Jazz, abban egy örök életű vezérműlánc van, még vezérlést sem kell cserélni soha, csak féket, olajat, gyertyát, de ezzel a kettővel is nagyon elégedettek lesznek. Igazából mindegy melyiket veszik, válasszák azt, amelyikből jobbat találnak.

DSC03826

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.