Minimum 130 lóerős autót, ami nem tucat

2016.12.04. 08:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Jó napot!

20 éves fogtechnikus tanuló vagyok. Jelenleg egy 1997-es Honda Civic Coupe-t vezetek (sajnos az amerikai kivitel miatt automata váltóval szerelték). Ha minden jól megy, az annyira nem is távoli jövőben váltani szeretnék. Amit legfőképpen elvárok az a hátsó, vagy összkerék meghajtás, gyári turbó vagy ennek hiánya esetén minimum 130LE és, hogy ne egy tucatautó legyen.

Nyugodtan szóba jöhetnek a gyári sportautók (RS, GTI...). Szeretném, ha megbízható lenne, bírná azt, hogy néha "nehéz a lábam".

Évjáratot maximum 2003-ra vinném le, csak ez alatt jöhetnek szóba. (Minimum határ nincs)

Fogyasztás nem igazán mérvadó, többnyire hétvégi autó lenne.

(A keret 1.000.000 - 1.500.000 ft)

A japán és német autók szerelmese vagyok, ha ezen belül találnék, annak nagyon örülnék.

Szeretnék egy olyan autót találni, ami élményt nyújt, bírja ha mennek vele, és a nap végén a szél/nap/eső/hideg/meleg elől védett garázsban a kanapén üljek mellette egy doboz sörrel és csak bámuljam.

Mit tudna ajánlani?

Válaszát előre is köszönöm!

Sz. Adrián

Kedves Adrián!


A japán autóknak én is nagy barátja vagyok, de alig van belőlük hátsókerekes. Ilyen lenne a Lexus IS 200, az sorhatos 155 lóerős, nagyon jó kézi váltója van, és hátul kapar. Elvétve előkerül egy-egy jobb MR2-es Toyota is. Az MX 5-ösből van nagyobb mennyiségben, ezekből az 1.8-as már 130 lóerő fölött van, az Anniversary-kben van sper, Bilstein futómű és hatos váltó, az már finom árú.

IMG 4208

Ha összkerekesről beszélünk, az meg a Subaru, ott a turbósoknak van értelme, de az nincs ennyiért. A hátsókerék hajtásnál a BMW-nél nincs kézenfekvőbb, mondjuk egy E36 328i kupé, az még ki is néz valahogy, egy M pakettes pedig kifejezetten kívánatos, halad is, és ennyiért a legszebbeket lehet megvenni. Motorok közül a 18 IS jó, de a 25-öst vagy leginkább a 28-ast venném csak. Ráadásul ezek már jó befektetések is, mert a nagy motorosoknak most kezd megállni az ára, és el fog indulni felfelé, ahogy telik az idő. Ha nincs benne sper, akkor mindenképp kell bele tenni, mert akkor lesz készen az autó.


A németeknél a Merci van még ami hátul kapar, de azok semmit nem mozdítanak meg bennem. Az Audinak van jó összkerék hajtása, de ami érdekes ezek közül, az mind drágább lényegesen, mint a kerete. Az ön által említett gyári sport modellek mind elöl kaparnak, a hátsó vagy összkerék hajtással eléggé leszűkültek a lehetőségek.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.