Idős Astrát Avensisre?

2016.12.06. 10:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Nagyszüleim kiszolgált Opel Astra 1.4 G Caravanját szeretnénk lecserélni valami fiatalabb, komfortosabb kombira. Fontos a viszonylag kis fogyasztás, az alkatrészbeszerzés se legyen túlzottan megterhelő, valamint legyen jól pakolható és légkondis. Összeghatár kb. 1 millió Ft, én elsősorban 1998-2002 közötti Toyota Avensis 2.0 D-4D-re gondoltam, vagy esetleg 1998-2001 körüli Audi A4 1.9 TD jöhet még szóba.

Melyiket javasolná (esetleg másik típus, nem fontos a dízel), illetve mire érdemes odafigyelni, amikor az autók megtekintésére kerül a sor? (Típushibák?)

Válaszát előre is nagyon köszönöm, tisztelettel:

Norbi

Kedves Norbi!

Az 1.9 TDI-ről már sokszor leírtam, hogy az egyik legjobb motor, amit valaha készítettek. A Toyota dízele is jó, de ha hozzá kell nyúlni, akkor az drágább lehet. Avensisből én inkább egy benzinest vennék, mert a nagyszülei gondolom nem mennek már annyit, hogy egy dízelnek értelme lenne. Az Avensis-eknél az, 1.8-as VVTI-knél előfordulhat nagyobb olajfogyasztás, aminek általában a gyűrűk letapadása az oka. Amúgy egy nagyon jó autó, a rozsdára kell még odafigyelni. Az 1.9 TDI is nagyon jó, de ugyanazért nem javasolnám ezt sem, mint a másikat. Az Avensis teljesen jó.

Akkoriban egy felnagyított Corollának tűnt a Liftback
Akkoriban egy felnagyított Corollának tűnt a Liftback

Arra, hogy mire kell figyelni már írtunk itt, itt, és itt is, olvasgasson.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.