Hétszemélyest, ami nem kisbusz

2016.12.08. 10:38

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Tanácsát szeretném kérni. Bővült a család (17, 10, 9 éves és egy 8 hónapos gyerek, feleség + esetenként nagymama...), ezért erősen elgondolkodtam egy 7 személyes autó vásárlásán, hogy ne kelljen két autóval mennünk, ha mindenkit viszünk... Nem lenne napi szinten szükség a 7 férőhelyre, de alkalomadtán azonban igen. Pl. Balatoni kiruccanás, Horvátországi nyaralás, mozi stb... ezért olyant keresek melynek hátsó üléssora is használhatóbb méretű és nem kispad...

Eddig egy 2009-es Ford Mondeo 2.0 TDCI kombival és egy 2005-ös Toyota Rav4-el jártam/járunk. Mivel nem szeretnék "kisbusszal" járni, így a következő típusokat néztem ki a Mondeo helyett:

Volvo XC90 dízel 2006-2009

Land Rover Discovery 3 3,2 dízel

Toyota Highlander 3,3 Hybrid 2008 - (szabad-e egy 7-8 éves hibridet megvenni a hibrid hajtáslánc miatt?)

Mercedes Benz R 280 ill. 320

Mazda CX-9 2.7

Cca évi 20-22e Km-t mennék vele. A költségkeret max 5 - 5,5 millió Ft...

Ön melyik típust zárná ki ill. melyiket javasolná? Illetve mire javasolt kimondottan figyelni a fenti modellek átnézésénél?

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

Az XC 90 egy jó autó, azt támogatom, az a 2.4-es öthengeres dízel egy kiváló motor. A Land Rovert már kevésbé, egy barátomnak volt ilyenje, és költött rá szépen, majd 160 ezernél kuka lett a motor, utána potom egymillióért megint jó lett, de ott szívta a fogát. A Toyota hibridje a legjobb, azt szabad csak igazán megvenni. A Mercedeseknek, és a másik két német prémiumnak sem vagyok nagy híve. Az R osztályt sokan a kinézete miatt nem szeretik (randa is), de nagyon kényelmes. Nekem eddig egyhez volt szerencsém, így sok tapasztalatom ezzel nincs.

mercedesr320cdi 008

A Mazda CX7 gondolom 2,2-es akart lenni, nem 2,7-es. Ez a dízel korábbi verziója benne volt ebbe a válogatásba, a későbbi változatról nincs információm, mert ezzel a motorral szerelt autót nem veszek. Én leginkább a Toyotát venném meg, utána a Volvót. Arra kell figyelni, hogy ne egy halálból visszahozott roncsot vegyen meg, ha nem ért hozzá, kérjen segítséget, ez már nem szotyi pénz.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.