Szeretnék meghozni egy buta döntést

2016.12.13. 12:03

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Elérkezett első autóvásárlásom ideje, lévén hogy egy 24 éves srác vagyok, nem családi autót és nem is kis motoros, energiatakarékos hibridet szeretnék.

Hárommillió forint környékén keresek egy szép, tisztességes külsejű, manuális váltós, benzines, minimum 200 lóerős autót, kevesebb mint 150 ezer kilométerrel és 10 évnél fiatalabbat.

Emellett nagyon értékelném, ha nem lenne drága a fenntartása, és megbízható autóról lenne szó.

Munkába járáshoz is használnám, ami körülbelül naponta 60 km-et jelent, de természetesen szeretném élvezni az autót, azért is keresek ilyen feltételekkel.

Amik eddig eszembe jutottak: VW Scirocco 2.0 TSI, Alfa Guiletta, BMW 325 E90 Coupe, bár úttóbit azért vetettem el, mert drága a fenntartása.

Ön mit gondol? Ezek az autók megfelelnek a kritériumoknak? Milyen más autót tudna javasolni?

Előre köszönöm a segítségét!

Üdvözlettel,

Dávid

Kedves Dávid!

A Scirocco nekem is nagyon tetszik, de a TSI-ket nem szeretem, bár a két literes nem olyan rossz. A Giulietta szintén nagyon szép, a kis 1,4-es turbós elég jó motor, és mivel ez szívócső befecskendezéses, nem is szokott lekormolódni, az 1,8-as motort nem ismerem.

IMG 1013

A BMW-nél lehetnek drága meglepetések, de ez még egy elég megbízható motornak számít a modern BMW-k között. Én magamnak ennyiért egy Type-R Civic-et vennék, mert az nem romlik el soha, van benne megfelelő akarat, van csomagtartója, és elfér benne négy felnőtt kényelmesen.

Üdv:

doki

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.