Olcsón fenntartható, fürge autót

2016.12.14. 16:01

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületnepper!

Első autónak keresek viszonylag fürge autót, városba szaladgálósnak, főleg iskolába, később melóba járósnak, maximum 300-350 ezer forintig. Nézegettem a neten Corsákat, volt a családban már pár darab, édesanyámét is fillérekért adtuk el, pedig patika volt. Japán, német felé húz nagyon a szívem, de vannak franciák is, amik különlegesek. Ha úgy alakulna később, tudjam a teljesítményt növelni rajta nem túl drágán. Mindegy mekkora motor, de ha előzni kell, ne nekifutással kelljen.

Válaszát előre is köszönöm!

L.

Kedves Kérdező!

Ha már a Corsát említette, abból volt egy 1,4 Si változat, amelyben 82 lovas volt a motor. Ha már Opel, akkor az Astrából is van nagyobb, 1,8-as, 2,0-s motorral szerelt változat. Honda Civic 1,5-ös és 1,6-os motorral. Corolla 1,6-os motorral, elvétve lehet találni régi GTI Corollákat. Golf III-ból volt 1,8-as, illetve a GTI.

DSC 4087

A későbbi teljesítménynövelésről lebeszélném, mert semmi értelme. Ha tényleg erőt akar, akkor turbót rá, de az nem lesz olcsó. Az olcsóbb megoldások közül az egyetlen értelmes dolog a direktszűrő, de komoly ménest attól még nem kap, csak szebb szívászajt, kicsivel jobb gázreakciót és néhány pónilovat.

Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.