Peugeot-t vagy Jaguart?

2016.12.16. 14:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Egy régóta nyúzott Peugeot 307 CC (2,0 16V)-t használok, amelyben közel 300 ezer kilométer van, és bár rendszeresen karbantartott, így komolyabb hibáktól mentes, de szeretnék váltani.

Amivel szemezek, az két autótípus, mindkettő 2012-2013 évjáratú. Az egyik autó a márkahűségem jeleként egy Peugeot 508 SW GT. Tetszik kívül-belül, erős, sportos dízelmotor, pozitív korábbi tapasztalatok a márkától, viszonylag jó értékelések a használóktól. A másik egy kicsit merészebb választás lenne, méghozzá egy Jaguar XF 3.0D. Régóta tetszik (még jobban), elegáns és mégis sportos kinézet, nagyon szép belső design. Igazából nem sikerül lebeszélnem magam róla, pedig mindig megpróbálkozok racionális érveket felhozni magamban, pl. hogy erre biztosan 2x annyit kell majd ráköltenem, vagy kevesen szervizelik, nem túl sok értékelés használóktól. De valamiért mindig ott tartok, hogy az emocionális érvek győznek, és több Jaguart nézek a külföldi használtautó-hirdetési oldalakon mint Peugeot-t.

Szóval egy kis segítséget kérve szeretném kérni a tanácsodat, hogy Te melyik autót ajánlanád, vagy melyik mellett döntenél, ha ezen két autó közül kéne választanod. Köszönöm előre is a válaszod.

Üdvözlettel:

Attila

Kedves Attila!

Az egyik ismerősöm közelebbről ismeri a Jaguarokat, és erről a dízelről csak olyanokat mondott, hogy hullanak szét, és sorban cserélik őket garanciában, viszont a nagy benzinesek jók.

DSC 0033

A Peugeot-t már inkább meg merném venni, több ismerős használ 508-ast és 5008-ast, és mindenki elégedett vele. A Jaguar szervizelésétől szerintem letérdelnél, lennének olyan számok, hogy elgondolkodnál, ez a cikkszám volt-e vagy az ára. Én mindenképp a Peugeot-t választanám.

Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.