Insight vagy Prius?

2016.12.23. 09:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,

Egy keveset fogyasztó, megbízható, közepes méretű, modern autóra vágyom. 2,5 M forint közeli értékig, 6 évesnél nem régebbit. Megyeszékhelyen lakom, szeretek kirándulni autóval, dízelen nem gondolkodtam.

Autóvásárlási tanácsaiból gyakran olvasom hogy a Toyota Prius-t ajánlja. Bevallom nekem az egyik vágyam, de egy vállalható Prius hármas anyagilag már nagy falat, a kettes meg már ósdi számomra és így lyukadtam ki a Honda Insight-nál. (Toyota Auris nem tetszik)

Neten felszínesen olvasgattam a kocsival kapcsolatban. Az angol megbízhatósági index (Reliability Index) 4. helyén áll a 3. Honda Jazz után. (az Insight Jazz alapokra épült)

Egyáltalán a CVT-váltó meddig bírja kilométerben vagy években, mert tudom borsos a javítása. Katonaként gyakran távol vagyok heteket, hónapokat. Olvastam olyat is hogy a hibrideket hajtani kell, nem tesz jót nekik az állás az aksi megadhatja magát ha nincs töltve. Valós dolog ez, mert az akkumulátor csere se egy olcsó mulatság.

Kérdezném, hogy vannak-e és milyen tapasztalatai, ismeretei a típussal kapcsolatban? Vagy egyéb más ötlet?

Köszönöm segítségét!

Bálint

Kedves Bálint!


A kettes Prius lehet, hogy kevésbé tetszetős, de ósdinak a legkevésbé sem mondanám. A Prius hívők szerint jó a hármas, de a kettes a jobb. Az Insight pedig rosszabb, mint a Prius. Nem feltétlenül a megbízhatóságára gondolok, de a váltója kelletlenebb, nagyobb benne a csúszás, és gyengébb is. Volt szerencsém kipróbálni egymás után hosszú távon mindkettőt, és alá tudom támasztani ezt a véleményt.

DSC 9536

A hibrideket ha hosszabb ideig nem használják, célszerű feltenni töltőre, és akkor nem mennek tönkre. A baj az, hogy a kis akkumulátor táplálja a hibrid akksik felügyeleti rendszerét, és ha ebben nincs amper, akkor a rendszer sem tudja menedzselni a hibrid aksit. Vennék egy jó kettes Prius-t.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.