Fiatal dízel, sok kilométerrel

2016.12.24. 10:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző,

Szeretném a tanácsod kérni! Autóvásárlás előtt állok, lakhely változás miatt a korábbi 20 km napi munkába járás felugrott 50 km-re, emiatt gazdaságtalanná vált az 1,6 benzines Focusom. Mindenképp dízel autót szeretnék, ki is néztem egy Octavia RS-t a 2011-es évjáratból, automatával szerelve, de 248 000 km-rel!

Az autó első tulajdonostól, végig (Skodánál) vezetett szervizkönyvvel, tip-top állapotban van. Az autó 9900 Euróba kerül, és német (Én is itt élek).

Szóval a kérdés: legyen valami félnivalóm, vagy megbízhatom ebben a típusban, ennyi km-rel?

Válaszodat elöre is köszönöm!

Üdvözlettel,

Ricsi

ui.: itt a link az autóhoz:

http://ww3.autoscout24.de/classified/289651928?pr=0&fromparkdeck=1

Köszönöm mégegyszer! :)

Kedves Ricsi!

A DSG váltós autókban van kettőstömegű lendkerék, és 250 ezer környékén már lehet a cseréjére számítani. Meg kell kérdezni, hogy volt-e cserélve, de én gyanítom, hogy nem, és pont azért adják el most, mert lassan időszerű lesz a cseréje, az meg az ottani rezsi órabérekkel nem olcsó mutatvány. A motortól én nem félnék, mert ez a két literes CRTDI egy jól sikerült motor, csak csalni nem kellett volna a motorvezérlő programmal.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.