Benzines automatát a családnak

2017.01.02. 10:12

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

A jelenlegi benzines és rozsdásodó családi autónkat szeretnénk lecserélni egy ugyancsak benzines, de mindenképpen kombi és mindenképpen automata váltós autóra. Évente max. 12000 km-t járunk, sok és rövid utat. Ehhez rendelkezésünkre áll 1,5 millió Ft.

A célunk az lenne, hogy a vásárlás utáni kötelező alkatrész cseréket leszámítva ne látogassam havonta a szerelőket, se időm se kedvem hozzá. Az se zavar ha többet fogyaszt, nagyobb a motor csak ne legyenek gondok vele és meg lehessen bízni benne. Nem vagyok egyetlen gyártó mellett sem.

Életképes az elképzelésünk? Milyen autót ajánlana, ami belefér a fentiekbe?

Ha életképtelen, akkor mégis mi az ami szóba jön? Ha szükséges, gyűjtünk még a megbízhatóság érdekében.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Sándor

Kedves Sándor!

Az ön által venni kívánt automata kombikból nem túl sok van, ráadásul nem mindegy, hogy mit vesz, mert vannak automaták, amiket különösen rizikósak, mint a VW-csoport Multitronic váltója. Amit ajánlanék, az a Corolla 1.6 sima olajos váltóval, az MMT-vel voltak gondok, de volt rá egy visszahívás, állítólag utána már jó volt. Az Avensis megint csak jó, Accordból kis szerencsével találhat ilyet, de komolyan elgondolkoznék egy Volvo V70-esen is a 2.4-es szívó motorral.

234580

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.