Megane vagy Xsara - vagy más?

2017.01.03. 10:42

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!
Kedves István!

Mindig érdeklődéssel olvasgatom a tanácsait, érdekesek, sokat lehet tanulni belőlük! Tudom, hogy nem rajong túlzottan a francia autókért, szerencsére nekem az elmúlt tizenvalahány év alatt gond nélkül(!) bejöttek. Mivel meglehetősen "tapasztalatlan" vagyok az autók világában, ezért tanácsát szeretném kérni. Építkezés miatt eladjuk az 5 éves 1,5 dci Grand Scenicünket és helyette ~1,0 millió forintig szeretnénk venni valami megbízható, stabil kombit vagy egyterűt.

Fontos szempont a tágas utastér és a nagy csomagtér, ezért részemről szóba jött a Renault Megane Grandtour és a Citroen Xsara Picasso, de tanácstalan vagyok, hogy egy ilyen tizenéves autót milyen motorral ajánlott/szabad megvenni? Ha tudna "bevált" motortípust ajánlani ehhez a két típushoz, sokat segítene rajtunk...

Továbbá, kíváncsi vagyok a javaslatára, ha elengedem a francia autó projektet, akkor a fenti pénzügyi kerethez és a tágas utas/csomagtér feltétel teljesülésére mit ajánlana? Olyan autót keresünk, ami az elkövetkező 3-5 évben hűen szolgálna és az építkezés költségei mellé nem okozna rendszeres meglepetéseket...

Segítségét köszönöm,

Zsolt

Kedves Zsolt!

Szerintem a 2002-től gyártott Megane a legrosszabb Megane volt, amit valaha gyártottak, az utána következők már sokkal jobbak voltak. Ha már francia kell, akkor inkább a Xsara Picasso, mondjuk az 1.6-os motorral. Az a baj, hogy az ilyen relatív idősebb franciáknál, a trehányabb korábbi gazdák igazán már le tudják élni a kocsikat, és elég sok lelakott kocsit lehet látni. Én elengedném a francia projektet, és egy Avensis kombit vennék.

cattouchretcr

Az 1.8-as VVTI-knél előfordulhat olajfogyasztás, ennek ellenére ez is jó, de az 1.6-os motorral biztosan nem lesz baja az elkövetkező években. Ugyanezt nem merném elmondani a két franciára, különösképp a Megane-ra.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.