Pályára autót: Mazda kontra Volvo

2017.01.07. 12:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Autócsere előtt állok, amit a következő 2-3 hónapban tervezek lebonyolítani. Sokat gondolkodtam már típusokban, végül 2 márkára szűkítettem a kört (természetesen nyitott vagyok másra is, ha van egy jó tippje). Az autót leginkább hétvégente használnám, 90%-ban autópályán, kb. 220 km-es távon, a 10% pedig esetleges mászkálások városon belül.

Az alábbi autókra gondoltam:

Mazda 6 (1.8 TE, 2.0i)

Volvo S60 (2.0, 2.4)

Benzinesekben gondolkozom, de mivel nagyrészt pályáznék, nem zárom ki a dízel motorokat sem.

Egyéb "kikötések":

-Sedan/Kombi kivitel, hogy akár több ember csomagja is elférjen

-Legyen benne "erő", mivel általában többen utaznánk az autóban, csomagokkal

Tanácsát abban kérném, hogy benzineset vagy dízeleset vegyek, illetve a fent említett típusok esetében melyik a legmegbízhatóbb? Az autóvásárlásra szánt keretem 1,3M Ft.

Népítéleten a Mazdák és a Volvók esetében is sok pozitív értékelést olvastam.



Kedves Kérdező!

Mindkettő jó autó, melegen ajánlom. A Mazdák esetében egyértelműen a benzinest javasolnám, azokkal sokkal kevesebb a gond. A kaszni rozsdásodására kell odafigyelni a hátsó íveken, és az ajtók alján elsősorban. Sajnos ebben az összegben lévő Mazda 6-osok esetében ez nagyon jellemző probléma, de érdemes aknáról is megnézni őket, az aljuk sem rozsdabiztos.

volvos60d5 052

Az S60 esetében már inkább ajánlanám a 2,4-es dízelt, az egy nagyon megbízható motor, nálam is volt több 400 ezer felett futott példány, de a baráti társaságomban is fut egy 580 ezer kilométerrel, és semmi baja. Inkább a kézi váltósakat keresse, az automata váltó javítás ebben az árkategóriában már közelítheti az autó értékének a felét is.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.