Összkerekes dízelt vennék

2017.01.08. 08:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Eljött az idő az életemben, hogy belevágjak valami újba. A kritériumok: összkerékhajtás, dízelmotor, megbízhatóság. A jelöltek: Nissan Pathfinder 2.5 (2007), BMW X3 2.0d (2005), illetve Volkswagen Passat 2.0 pd tdi 4motion (2007), Audi A4 3.0 v6 tdi quattro (2006).

Javarészt országúton használnám, de vannak olyan helyzetek, amikor sáros emelkedőn kell autóznom, tehát az összkerékhajtásról nem tudok lemondani. Fontos, hogy megbízható legyen, hiszen minden nap szükségem van autóra.

Kérdésem: Ön szerint melyik modellt érdemes megvenni a fentieken felsoroltak közül, illetve milyen alternatívákat javasol?

Köszönettel.

Kedves Kérdező!


A német prémium márkáknak nem vagyok nagy barátja, túl sok embert látok szívni velük. Egy barátom most költött a három literes dízel X3-asára 1,2 milliót (váltó, osztómű, kardán, plusz a sallang), a kocsi meg ér 2,5-2,7 milliót, de láttam más ismerősöket is milliókat költeni a BMW-jükre. Az ilyen tulajok elég ritkák, mert a legtöbb prémium autó tulaj, az első komolyabb szerviz számla ígéreténél kicsit megtákolja a paripát, azután irány a használt piac, hadd szívjon vele más. Az Audi dettó. A VW 2.0 PDTDI-je nem a legjobb motor, ha nincs szerencséje, akkor komoly szopóroller lehet belőle, a CRTDI sokkal jobb.

DSC05340

A Nissan Pathfindert nem ismerem, csak a népítéletre tudok támaszkodni. Én vennék egy benzines Subaru Outback-et, ha kell a négy kerék hajtás, mert az jó. Vagy egy Dacia Dustert, igaz nem egy megjelenős kocsi, viszont nem megy tönkre, lényegesen kevesebből fenntartható, mint a prémium vackok, és még a terepen is kiválóan eltalál. Eszembe jutott még a Rav 4 2.0 benzin, a 2.2-es dízel nem jó, a régi modell (2005-ig) 2.0 dízele sokkal jobb.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.