Takarékos automatát hárommillióig

2017.01.09. 13:00

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Takarékos automata váltós autót szeretnék vásárolni maximum 3 millióig. Jelenleg egy Peugeot 307 BREAK 1,6HDi 90LE 2009-es autót használok, amit imádok, mert keveset eszik, (6.0l/100km) nagy részben városban rohangálva, nagy hatótávval a 60 literes tank miatt. Nincs benne kertőstömegű és részecskeszűrő sem. 170 ezer kilométer van benne, és az elmúlt 5 év alatt csak olajcserék szigorúan 10 ezrenként, és egy kuplungcsere volt rajta. Nem is gondolkodnék a lecserélésén, ha automata lenne.

Hasonló paraméterekkel rendelkező autót keresnék ha tud ajánlani. Szeretném ha nem fogyasztana többet mint a mostani, szigorúan dieselben gondolkodom és nem szeretném ha összességében drágább lenne a fenntartása a mostaninál.

Előző autóm egy Skoda Octavia II. 1,9 TDI 105 LE DSG volt, de ugyanilyen felhasználás mellett 7-8 liter között fogyasztott és elég sok problémám volt vele. (turbó, EGR szelep, DSG váltó, szilentek, stb.)

Tud nekem ilyet ajánlani amiben 4, alkalmanként 5 ember és a csomagjaik elférnek (kombik előnyben) és tudja hozni ezen paramétereket?

Válaszát előre is köszönöm.

Péter

Kedves Péter!

Egy automata mindig többet eszik, mint egy kézi váltós, ez alól pont a DSG a kivétel, ami kevesebbet eszik, és még még jobban is gyorsul. Én szintén egy Octavia II. DSG 105 lovas 1.9 TDI-t használtam egy ideig, nekem 5.7-5.9 litert evett százon, de tankoltam bele 5.2-őt is hosszú távon. Nem tudom, hogy sikerült ezzel a kocsival 7-8 litert megetetni, mert ez az egyik legtakarékosabb motor. Magamtól ezt ajánlottam volna, de önnek pont ez nem jó. A kérdésére nem tudok választ adni, mert ennél minden automata többet fog fogyasztani.

DSC 0576

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.