Priusból kettest vagy hármast?

2017.01.14. 10:16

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Maximum 3 millió forint értékhatárig szeretnék használt Priust vásárolni.

Alapvetően a 3. generációt néztem ki, ennek mind a formája, mind a korábbinál gazdaságosabb üzemeltetése szimpatikus, de ennek az ára inkább 3-3,4 mio körül van. A tesztek alapján nem érdemes kizárni a 2. generációt sem, amit a tervezett áron alul lehetne megcsípni.

Alapvetően városi használat, alkalmanként hosszabb út, zömmel autópálya, évi 6-8ezer km összfutás.

Ön mit javasol, egy Prius II-t 2 millió körül az ismert korlátaival, gyengeségeivel; vagy megéri az újabb kivitelt megvenni, ha figyelembe vesszük a szerviz költségeket, teljesítményt, felszereltséget?

Mire érdemes figyelni a vásárláskor?

Segítségét előre is köszönöm!

Piri

Kedves Piri!

A Prius II-es esetében nem igazán beszélnék gyengeségekről, hacsak nem a menetteljesítményei kerülnek szóba. Ezt jobbnak tartják, mint a III-ast, de ez nem azt jelenti, hogy az rossz lenne, sőt, az is nagyon jó. Viszont, ahogy ön is jól látja, a III-asból a nagyon jók, inkább a három millió fölött vannak, 2-2,5 millióért viszont a jobb II-eseket tudja megvenni. Itt olvasgasson, ebben az írásunkban a Prius szerelő mesél. Nyugodtan vegye meg a régebbit, tudja azt, amire önnek szüksége van.

IMG 1866

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.