Kis keleti családit

2017.02.07. 12:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Nagy gondban vagyok. Van egy 2001-es 1.1-es Saxóm. Sajnos egyre több baja jön elő egyre sűrűbben. Meghoztam a döntést, le kell cserélni. Nézegettem a kínálatot és nagyon megtetszett a Mazda Demio. Igazából a Corolla Verso a szerelmem, de sajnos pénzem az nincs rá. Maximum 2300 euró áll rendelkezésre.

Azért is tetszett meg a Demio mert a Versóhoz hasonlóan ez is magasított, kisbusz jellegű ezért az ehhez hasonló típusokat preferálom. Két kisgyermekünk van egy 4 és egy 1 éves, szóval az sem ártana ha lenne neki elfogadható csomagtere és vagy tetőcsomagtartója. Kis fogyasztású, olcsón karbantartható, megbizható autót keresek, főleg rövid utakra (10-20 km) aminek nem gond évente lemenni a tengerre (2000 km oda-vissza). Tehát mi a véleménye a Demióról, illetve ha tudna hasonló kategóriájú benzinest javasolni ezért az árért azt nagyon megköszönném. Válaszát előre is köszönöm.

Ádám

Kedves Ádám!

A Demio egy jó kis kocsi, nem beszélném le róla. Hasonló felépítésű autó még a Mazda 2 első generációja, de ha jól emlékszem a Demiónak nagyobb a csomagtere. Nem tudom melyik országban él, mert euróban határozta meg a vételárat, de Németországban ennyiért lehet kapni Jazzt is, amiben négy felnőtt elfér, és akkora a csomagtere, hogy a saját kerekeiből elfér benne öt darab, és még a rolót is be tudja húzni. Vezérműlánc van benne, sose kell cserélni, és soha nem romlik el. A Mazdáknál a hátsó ív rozsdásodására kell különösen odafigyelni, de a Jazznél is ott indul meg a rozsda, bár kevésbé, mint a Mazda esetében.

66375

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.