Fiatalos prémium kupét négymillióig

2017.02.13. 13:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,

Jelenleg egy 1.9-es (101le) Astra H GTC-t hajtok és elérkeztem ahhoz 29 évesen, hogy teljesüljön régi vágyam: egy prémium coupé. 4 millió forint a keret cakumpúder (autó+regadó+rszám), terv szerint Németországból hoznék (az Opel is onnan van) egy autót. A két jelöltem az E92 325D BMW vagy Audi A5 2.7 esetleg 3.0 dízel 180-200e km-el. Egyedüli elvárásom, hogy automata váltó legyen az autóban.

Nagyrészt Budapest utcáit szelem "csúcsidőben" azaz 20-20 km-t teszek meg naponta a dugóban. Éves szinten durván 20e km. A kérdésem az, hogy melyik lenne számomra ideálisabb választás? Prémium autókról beszélünk, ezért hülye kérdés, de magyar vagyok... Melyiket olcsóbb fenntartani?

A 25D-ről sok jót hallok, az Audit viszont nem ismerem egyáltalán. Te melyikre voksolsz?

Nagyon köszönöm,

Tisztelettel:

Zoltán

Kedves Zoltán!


Az Audi 2,7-es motorjához Multitronic automata váltó van, abból meg csak olyan létezik, ami már tönkre ment, vagy tönkre fog menni, vagy már felújították, és megint tönkre fog menni. A háromliteres V6-os motorhoz már rendes automata van, de ott is lehetnek aknák, mint például a nagy valószínűséggel 200 ezerig tönkremenő befecskendezők, és mindjárt hat darab van belőlük 180 e/db áron.

autowp.ru audi a5 2 7 tdi coupe 2

A BMW-re is ugyanúgy el lehet költeni vagyonokat, mint az Audira vagy a Mercire. Egy váltófelújítás 500 ezernél kezdődik, az legyen félretéve. Én egyikre se voksolok, de ha pisztolyt tartanak a fejemhez, akkor BMW-t vennék, amúgy meg egyik német prémiumot sem. Ha szerencséd van, akkor akár évekig is megúszhatod jelentősebb kiadások nélkül, ha nincs, akkor meg fél év alatt is elkölthetsz másfél milliót.

bmw-3-series-coupe-15

"Nagyrészt Budapest utcáit szelem "csúcsidőben" azaz 20-20 km-t teszek meg naponta a dugóban." Ez a felhasználás van előírva akkor, ha minél rövidebb idő alatt szeretnéd a részecskeszűrőt eltömíteni. Mivel gondolom nem ez a célod, én a helyedben vennék egy szívó benzinest, vagy ha mégis ragaszkodsz a dízelhez, akkor rendszeresen fel kell menned a pályára, hogy rendesen kikormold.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.