Japán luxus vagy svéd prémium?

2017.03.18. 07:22

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Furcsa döntés előtt állok. A Lexus IS220d és a Volvo S60 (2010) D3 közül kellene választanom. Előbbire 2,8, utóbbira 3,2 millió forintot szánnék. Ami fontos, hogy a belső kényelmes és prémium hatású legyen. Ennyiért Lexus-ból van bőr belsős, viszont 190cm-el a svéd lenne inkább a befutó.

Fontos, hogy az autó megbízható legyen és vásárláskor a szervizes átvizsgáláson minél több hibát előre lehessen látni, ne legyenek meglepetések. Megjelenésre mindkettő nagyon tetszik. Km-ben a Volvo-k átlagban egy százassal kevesebbek, bár nem tudom, hogy a japán 220e km-étől kell-e félni egyáltalán. Ön mit tenne a helyemben?

Köszönöm a választ előre is!

Üdvözlettel: Attila

Kedves Attila!

A Lexusban lévő 2.2-es Toyota motorral szerelt autót nem vennék, konstrukciós hibája van, itt olvashat róla. A Lexus-okat egyébként nagyon szeretem. A D3-as motor sem rossz de inkább a D5-ös motorral szerelt változatokat keresném, az a motor szinte elpusztíthatatlan. Én D5-ös Volvót vennék.

VOLVOS60-4298 9

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.