Élet az oroszlánkaland után

2017.03.29. 11:16

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Nekem most egy 2002-es Peugeot 307 1,4 benzines 3 ajtós autóm van. Ezt szeretném a közeljövőben lecserélni. Elmúlt a szerelem, leginkább a 3 ajtó miatt. Ami anno jó ötletnek tűnt, így 6 év után már nem annyira. Így elkezdtem nézegetni az eladó autókat, ezek közül az alábbi típusokkal szimpatizálok:

- Mazda 3

- Ford Focus

- esetleg VW Golf V vagy Honda Civic.

Mindenképpen benzinest szeretnék, mivel évi 10-13 000 km-t megyek vele. Korban 2006-2009 közötti évjárat. Árban úgy 1,3-1,7 m Ft között. Szeretnék egy kicsit mozgékonyabbat, így 1,6 vagy az 1,8 nagyságú motorok között nézelődök. De még igazán nem tudtam eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb nekem. És így szeretném kikérni a véleményét, hogy melyiket milyen motorral ajánlaná. És melyiknél mire figyeljek a vásárlás előtt.

Köszönöm!

Üdv.:

István

Kedves István!

A Mazda 3-ast 1.6-os benzin motorral venném, a kritikus pont viszont mindig a rozsda, elsősorban a hátsó íveknél, de az ajtók alján is előfordulhat. A Focusnál nincsenek ilyen problémák, az első generációnál még voltak rozsdásodások az ajtók élein, de a második genrációnál ez nem jellemző. Ufó Civic-et nem fog ennyiért találni, az a legdrágább ezek közül, az igazán jók inkább kétmillió körül és felette vannak. Golfból a sima 1.6-ost venném, nem az FSI-t, az megbízhatóbb.

Részleteiben hiába keresem a vonzerejét
Részleteiben hiába keresem a vonzerejét

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.