Alfa 156 vagy 159?

2017.04.16. 11:09

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

A fenti két típus közül mindkettő nagyon tetszik, illetve valami jó kombiban gondolkodom, de úgy érzem, most valami szépet szeretnék a "praktikus" helyett. Költségileg az Alfa 159 esetében 2 millióig gondolkodom, a 156 esetében gondolom ez irreleváns.

A kérdésem inkább, hogy megfelelő gondviselés mellett melyik modell a megbízhatóbb, tehát nem húzza le az ablakot csak úgy menet közben vagy áll meg magától vagy zárja be magát, illetve karácsonyfaizzót megszégyenítő módon villognak a hibajelek a műszerfalon.

Napi 50km-t ingázom(nék) vele főként gyorsforgalmi úton , illet havi 1000-1500 km van még emellett vidékre (főleg autópálya). Évi 30.000 km körül szoktam lenni a kocsival.

Mindkét autó nagyon tetszik. Nem tudom, hogy a 159 nyújt-e annyi extrát, hogy megérje a nagyobb költség. Milyen motorral érdemes ezeket nézegetni? Mire kell nagyon figyelni, illetve melyiknél várhatóbb magasabb karbantartási költség 2-3 éves viszonylatban?

Köszönöm a választ.

Üdv

Miklós

Kedves Miklós!

Mindenképp a 159-est választanám, az egy sokkal jobb autó, nekem szebb is, és megbízhatóbb is. A 159-esnek már sokkal jobb az első futóműve is, ami a 156-osnál az egyik állandó problémaforrás. Nekem az 1.9 Multijet a kedvencen erről a palettáról, de a 2.4-es dízel is jó.

DSC 7152

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.