400 ezerért a lehető legkevésbé kényeset

2017.04.24. 11:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Napi 100-200 km-es távokhoz munkavégzéshez keresek megbízható, kis fenntartási költségű autót. A költségkeretem 300-400 000 Forint. Jelenleg egy 2001-es benzines Ford Focusom van, amivel egyáltalán nem voltam megelégedve, elég sok probléma volt vele amióta 2 éve megvettem.

Olyan autót keresek, ami kevés nagyobb javítást igényel, bírja a gyűrődést (23 éves vagyok és lendületesen vezetek), és nem eszi az olajat. Ilyen korú autóknál már nem merek dízelben gondolkodni, bár tudom hogy a km ezt kívánná. Elsősorban japán autóban gondolkodom (Toyota Corolla, Carina, esetleg Nissan Almera), de szóba jöhet más is amit Ön javasol.

Mit javasol, milyen évjárat milyen típus és milyen motor? A javasolt autótípusoknál mire kell figyelni vásárláskor?

Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlettel, Zoltán 

Kedves Zoltán!


Minden típus, amit felsorolt, megfelel a kritériumainak, de én ezek közül leginkább egy Corollát vennék. Az olajfogyasztás nem az autó életkorával vagy típusával van összefüggésben (néhány kivétellel), hanem a motor állapotával.

toyota-corolla

Milyen évjárat? Szerintem a 92-97-ig gyártott Corolla volt a legjobb Corolla, amit valaha gyártottak, de igazából tök mindegy, ne legyen elrohadva. A rozsdára kell leginkább odafigyelni, mert ezek már nem mai darabok, mechanikailag agyonüthetetlenek, csak legyen bennük olaj és víz. Ebben a Corollában volt egy kétliteres dízel, az félelmetesen jó volt, akinek volt, az nem akarta eladni. Hirdetésekben időként előkerült egy-egy, ami egy nap alatt elkelt. Mára sajnos teljesen eltűntek.


Üdv:

-Becsületesnepper-