Német fapad helyett valami luxusabbat

2017.04.27. 14:15

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Jó napot!

Jelenleg egy 2011-es Škoda Octaviát használok, inkább középhosszú távokra (évi 30 ezer kilométer kb.) Az autóval meg vagyok elégedve, csupán a felszereltségével/motorerővel nem. 1,6 CR TDI és alap (Ambiente) felszereltség, ami gyengén szóló mp3 fejegységen és tempomaton kívül érdemleges extrát nem tartalmaz.

Utólagos bővítése (pl: navigációs fejegység, multikormány, parkolószenzorok, xenon) túl költséges és körülményes lenne, meg amúgy is nagyon közeledik a 200 ezer km-hez, így inkább lecserélnem egy évjáratban hasonlóra, kevesebb kilométerrel amit újabb 2-3 évig nagyobb problémák nélkül használhatnék remélhetőleg. Újabb Škoda nem kell.

A 320d/C200/A4 2.0 TDI-t a "prémiumság" árrése, az Insignia/Mondeót a tucat érzés (már ha lehet ilyenről beszelni) elkerülése végett kilőném. Az Accord nem igazán tetszik. Ahogy az 508/C5 sem.

Hosszas keresgélés után a következők a kiszemeltek:

Mazda 6 2.2CD

Lexus IS 220d

Renault Laguna Coupe 2.0dci

Tudom, hogy nem típust hanem állapotot nézünk/veszünk, ezert kérnék egy tippet a fentiek helyett (ha kimaradt valami); esetleg tanácsot a fentiekkel kapcsolatban (motorizáltság/évjárat) A szempontjaim vásárláskor a dinamikus(abb) menetteljesítmény, kényelem, gazdag felszereltség , lehetőleg szépen szóló (gyári) audio, megbízhatóság. Fogyasztás másodlagos. (1,6 TDI szintjét úgyse érné el egyik se). Jelenlegi keretem rá: kb. 2,5m ft/ 8000 euró +kötelező költségek.

Köszönettel: Levente

Kedves Levente!

A Mazda 6 egy nagyon jó autó, de a 2,2-es dízelmotort nem ismerem. A Lexus nagy kedvencem, de ebből csak benzinest vennék, ez a 2,2-es Toyota motor nem sikerült, elég nagy lutri, nem véletlenül került bele ebbe a válogatásba.

420A7506

A Renault-nak ez a kétliterese talán a legjobb motorja ebben a korban. Ehhez a kupéhoz nem volt még szerencsém, így nem ismerem, de a hármas Lagunát sokkal jobbnak tartják az előzőeknél. Üljön bele mindegyikbe, és nézze meg, hogy mennyire fogja meg az autó, mennyire tudja elképzelni magát benne.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.