Sportkupét, de melyiket?

2017.04.30. 16:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt István!

Jó néhány hónapja nézegetem az autókat, olvasgatok teszteket, véleményeket, keresgélem mi lehetne a következő autóm. Valami sportcoupét szeretnék, amibe még befér két felnőtt és két gyerek is, és ha olyanom van, a menettulajdonságaival mosolyt tud csalni az arcomra. Kizárólag benzinesben gondolkodom.

Három autóra szűkítettem a kört: BMW M3 E46, Audi S5, VW Scirocco R (265 lóerős). Árban nagyjából egy szinten mozognak, BMW ugyebár a legöregebb, 15 év környékén, aztán az Audik nagyjából 10 év körül mozognak, legfiatalabbak a VW-k: 6-7 évesek. Tudom hogy az 1.4 TSI motoroknak nincs jó híre, igaz ez a 2.0 motorokra is?

Melyik autót javasolná, ha szempont a vezetési élmény, viszont az is szempont, hogy mennyit és mennyiért kell szervizelni az autót? Merjek egy 15 éves autóért ennyit kifizetni, vagy itt már túl nagy a kockázat? Nagyon tetszenek a VW-k, de egyrészt TSI motoros, másrészt turbós. Kicsit tartok mindkettőtől. Jogosan, vagy feleslegesen? Van tapasztalata ezekről az autókról? Esetleg a szerkesztőségből valaki másnak? Nagyon fontos lenne ha tanácsot tudna adni, sokat segítene. Kérem szánjon rám pár percet, és írjon nekem pár sort a témában.

Hálám örökké üldözni fogja. :)

Köszönettel: Péter

Kedves Péter!

Ezek közül egyértelműen az M3-as BMW-t venném. Az jó helyen kapar, és ha akarja, elmegy keresztbe, márpedig akarja majd. Az Audi négykerékhajtása annyira stabillá teszi az autót, hogy iszonyatosan kellene feszegetni a határokat, hogy bármiféle élményt kapjon. Lenne egy gyors, de semleges autója.

420A4568

A Scirocco rossz helyen kapar, és igazi élmény autónak ez szerintem nem alkalmas, mert tolni fogja az orrát a kanyarban, ha kicsit feszegeti a határokat. A BMW-nek viszont a feneke indul el, az pedig a legjobb, ami történhet. Nem elhanyagolható szempont, hogy a háromból csak az M3-as fog jövőre többet érni, a többi nem.

Üdv:

-Becsületesnepper-