Gazdaságos autót napi munkásnak

2017.05.02. 15:48

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Megközelítőleg napi 70 km-es ingázásra (50 % főút, 50 % autópálya) keresek egy viszonylag olcsó, kis fogyasztású autót. A "hahu" portálon nézelődve az alábbi két autó az, amiben gondolkozom. "A" verzió: kis benzines + LPG-szett pl. Suzuki Swift 1,0 vagy 1,3. "B" verzió: kis dízel 1,5 literig, pl. Citroën Saxo 1,5 D vagy Peugeot 106 1,5 D, illetve Opel Corsa B 1,5 D.

Mi a véleménye az alábbi autókról? Esetleg más típus, amit az említett célra javasolna? (Bekerülési költség kb. 300 eFt) Segítségét előre is köszönöm!

Köszönettel: Norbert

Kedves Norbert!

Én nem gázosítanék el egy ilyen autót, inkább vennék egy kis dízelt. A B Corsában lévő 1,5-ös Isuzu dízel szinte agyonüthetetlen, csak legyen benne olaj és víz. A Corsák gyenge pontja a karosszéria, ennyi idősen már kikezdte őket a rozsda. A Citroën Saxo, Peugeot 106-ról ugyanezt tudom elmondani, ott még hozzá jöhet a hátsó híd meghibásodása, erre oda kell figyelni. Ezek faék egyszerűségű autók, amik szinte nem romlanak el.

auto/CITROEN/SAXO 1996-2003/XLARGE/01fs

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.