Kicsi dízelt mindenesnek

2017.05.11. 12:55

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Autóvásárlás előtt állok, mindenki elmondja, hogy milyen autót ne vegyek, ha találok egy szimpatikus típust, hamar elvadítanak tőle az ismerősök. Jönnek a horrortörténetek a a nagynyomású dízel javítási összegeiről stb. A kérdésem az, hogy mi a véleménye a Ford Fusion 1.4 TDCI-ről (esetleg 1.6TDCI)?

A karosszéria kialakítása, használhatósága nekem megfelel. A benzinesek fogyasztását soknak tartom, a dízeltől kicsit félek. 2005-2006-os évjáratúakat nézegettem, 850 ezer Ft körüli árat szánok rá. Illetve milyen más típust ajálna helyette ennyi pénzért?

Szempont az öt ajtó, elég gyakran utánfutózok (450 kg-ig) város, országút, telek viszonylatban. És az asszonykának is könnyű legyen vezetni, parkolni stb. Szóval tényleg mindenes kellene, sajnos a vidéki magyar ember már csak ilyen, egyelőre nem futja Vitarára (egyszer az is csak lesz 10 éves).

Köszönettel: János

Kedves János!

A Fusion jó autó, és mindkettő motor megbízhatónak számít, az 1,4-es kicsit egyszerűbb, és kevesebb akna van a fenntartásában, viszont a 68 lóerejével nem az a kimondott igavonó. Elhúzza a futót, de az biztos, hogy szeme lesz az autónak, a dombot már messziről észre fogja venni.

FUSION-09

Az 1.6 TDCI-nél a befecskendezők alatti tömítéseket időnként ki kell cserélni, és az olajcsere elvégzésének mikéntjére is oda kell figyelni. Ha ezt elrontják, akkor az nagyon sokba kerülhet. Egyébként jó motor. Én magamnak egy VW csoportos 1,9-es TDI-t vennék, annál kevés olcsóbban fenntartható dízel motor van.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.