Focust, Astrát, esetleg mást?

2017.05.15. 13:42

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Úgy néz ki, hogy a jelenlegi autómat egy Citroën Saxot (1.5D) szeretné(n)k lecserélni egy "újabb", nagyobb és valamivel biztonságosabb másikra. Voltak vele gondok, ezek jó része orvosolva is lett (pl.hátsó futómű), de eljutottunk odáig hogy kicsi a családnak.

A kínálatot nézve(és némi unszolásra is) első körben a Ford Focus és az Opel Astra G tűnik szimpatikusnak. Fontos lenne a viszonylag nagy utas- és csomagtér illetve a klíma is.

Elsősorban dízelt szeretné(n)k, ezért kíváncsi lennék, mik lehetnek a buktatók ezeknél a típusoknál.

Esetleg ha tudna más modellt is ajánlani hasonló paraméterekkel, szívesen fogadom. A keret nagyjából 6-700 ezer forint.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv.: Ricsi

Kedves Ricsi!

Ezt a Focus-t itt tesztelte Zách Dani kollégánk, érdemes újra elolvasni, itt pedig a benzines tesztje van Papp Tibi tollából. A rozsdára figyeljen oda a sárvédőíveken és az ajtók belső élein. A G Astra is elég jó autó, ott az Ecotec motoroknál lehetséges magasabb olaj fogyasztás, a rozsda kevésbé jellemző, mint a Focus esetében. Mindkettőből inkább benzinest vennék.

DSC 3744

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.